Лаптоп батерии – Как да се сдобиете с допълнително време за работа


Колко важна част от живота ви са модерните технологии и по-специално преносимите компютри? Ако работата ви изцяло зависи от тях и издръжливостта на техните лаптоп батерии, тогава ще трябва да направите няколко малки жертви, за да можете да се възползвате от още допълнително време за работа на вашия лаптоп.
laptop-bateria1. Изгасете Wi-Fi и Bluetooth, когато не са ви необходими. Когато те са включени, лаптопа консумира повече енергия, а това може да изтощи батерията му. В такъв случай изключете ги с помощта на клавишна комбинация. Всеки лаптоп има функционален бутон Fn, които заедно с друг включва или изключва Wi-Fi или Bluetooth.
2. Избягвайте тежките процеси. Възпроизвеждането на игри, свалянето на файлове, гледането на DVD и други са все дейности, които затормозяват вашите лаптопи, като натоварват процесора, който от своя страна изтощава вашите батерии за лаптоп Asus по-бързо от нормалното. За да видите натоварването и броя процеси, които са стартирани на вашите лаптопи, трябва да отворите CPU monitor, като щракнете с десния бутон върху лентата на задачите и изберете Start Task Manager. В най-долната лента на Task Manager е изписан броя на процесите, процента на натоварване на процесора и използвания процент физическа памет. Ако натоварването на процесора показва висок процент, превъртете през списъка на стартираните процеси в Task Manager и прекратете тези, от които не се нуждаете (щракнете с десния бутон върху процеса и изберете End Process). Не прекратявайте обаче всеки процес, без да сте сигурни, че той не е от съществено значение за правилното функциониране на вашия лаптоп. След като намалите процесите, ще облекчите и разхода на енергия на вашите лаптоп батерии.
3. Понижите мощността на процесора. Някои лаптопи разполагат със специален софтуер с помощта, на които могат да намалят мощността на процесора на лаптоп, за да консумира по-малко енергия от li-ion батерии за лаптоп. Това действие наистина може да увеличи живота на батериите ви, но от друга страна ще ограничи функциите ви на работа. Вие ще можете да изпълнявате леки задачи, като умерено уеб браузване или текстообработка.


the attachments to this post:


laptop-bateria


Comments are closed.