Как да направите вестникВестникът – означава да представлява обществеността на неговите публикации. Публикация във вестник – силно доказателство на журналист: в празника, и в света, а конкуренцията …

Вестникът, въпреки възможността за публикуване на работния плот – продукт на екипа. Аз съм скептично настроен за идеите и дори примери на едноличния създаването на вестника. В един момент може да има проблем. Да предположим, че е родила на вестника човек довежда до работата на (най-вече – за „благодаря“), майка и баща и съпруг (Y) с детето. Но този въпрос е трудно да се представят новините, е трудно да се поддържа добър ритъм и разпространението на вестника, читателите са отегчени, стилово и тематично монотонността, основната репортер, рано или късно започва просто пълна и преподават. Вестникът се използва за представяне на отделен собственик и редактор, а не информация.

А добри журналистически материали – не всички, че е необходимо за успеха на новото издание. Първото нещо, редактор и / или издател, се определят, за които вестникът ще бъде направено. Не за това – да спечели изборите, информация за делата на корпорацията, на престижа на училището, комуникацията между членовете на организациите от публичния … По-важното – които ще четат този вестник? Това е правилен анализ на база „четец“ и ще определят успеха на първоначалното публикуване.

Нека ти обясня с пример. Ние очакваме да публикува вестник за възрастните хора – възрастни граждани и само да се има в предвид? И писането – за суровото ежедневие на пенсионер – като малка пенсия и скъпи лекарства, по-изгодно да се отглеждат картофи и моркови на легла … Междувременно, пенсионерите – същите хора, само вчера, те преминаха през оттегляне от активния живот, но животът не спира.

Защото във вестника за възрастни, които търсят информация за това как са налице тези дружества, в които те са работили, училищата и детските градини, които обитават внуци на пенсионери, туристически и поклоннически пътувания до градове и села. Възрастни граждани се нуждаят от много неща, с изключение на срещи пред паметника на Ленин!

Ако решите да публикува студентския вестник ще пише за чудак, обучение, и техните резерви по отношение на лекции за колко бира е бил пиян по време на партита, като студенти, на практика … Междувременно студентите обикновено имат време за възрастта си „яйца за люпене“ на юношеството – извита малко повече – състоянието. Един студент се интересуват какво се случва не само в гимназията си, но около него – живота си и съседния град, перспективите за наемане на работа след завършване на гимназията, всички видове възможности за подкрепа на млади програмиране семейство …

Училищен вестник – вестник не само за ученици и учители, тя е и списание за майки и татковци, баби и дядовци на тези студенти.

Всички тези възможности за разширяване на пазара на вестници да се има предвид – създаване и публикуване, и си върши ежедневно планиране.

За да издател на вестника на първо място се нуждаят от мозъка и ръцете. Докато не си някой друг. Главен редактор, секретар, търговски директор, журналисти – това са хората, които правят вестника.

В нормалното издание обикновено се състои от три части: Министерството на отдел Информация, реклама и разпространение, катедра дизайн – оформление и набор (ние считат за най-типичните ситуация, когато цялата „предпечатна подготовка“ Подготовка на публикуване – dotipografskaya – минава както е изменен).

Главен редактор, след това трябва да се развие концепцията на публикуване, за да произвежда идеи в общ план, да се дават общи насоки.

Otvetsekretar осигурява планиране и оперативно управление на производството на вестници, координира дейностите на журналисти, сред тях и „Магазини“.

Журналистите събират информация, да го тествам, пиша текстове от различни жанрове – за възлагане редактор или по своя собствена инициатива, фотография репортаж.

Рекламния отдел търси за рекламодателите и да работят с тях, организация на реклама във вестника. В същата катедра и задължение е да се следват абонамент за електронна поща с публикацията (ако е така, и вестника не се интересуваме от чудовищната монопол пари, за да освободят), или да организират свои собствени абонамент и разпространение.

И накрая, технически / дизайн и др. отдел извършва „събрание“ на вестника оформления, разработена от Секретариата, коригиране, редактиране и поставянето им във формат, продиктувано от печатната преса.

Ясно е, че най-интересното (мисля) етап в създаването на вестника е да се гарантира на своите журналистически материали. По този начин, ние се връщат обратно там, откъдето започнахме – в студиото на журналиста.

Читателите на „училищния живот“ красиво ясно на собствения си опит: най-важното – е да се намери нещо да пиша за. Намерете тема! Тук, преди автора може да бъде два начина.

Или търси заглавието тагове и в каква посока, кои теми са най-популярни и представляват нещо в същия дух. Това е като обречен на успех, но опасността е силна, за да изобретяваме колелото (макар че е възможно да се види как този въпрос е бил разработен). Или, на базата на техните интереси и искания на приятели, познати, роднини, близки, намери теми, на които не един nabredal – и пишат в частта си, забавна е нещо, което привлича вниманието и новост, и изработка – и по този начин се докаже, да бъде пионер.

Връщайки се към измислен нашия вестник, мога да кажа това: можете да пишете за всичко. За да видите тема, трябва да бъде открит човек, ние трябва да видим какво се случва наоколо. Ние трябва да чуят това, което казват минувачите в потока от хора на улицата, тъй като търговците комуникация с клиентите, за да видите как да говори с децата и техните родители, когато ходят по улиците на …

Например, един мой приятел има добра тема, тъй като това е. Бебето си, като медицински преглед в градината, е възложено да посетите Попитайте специалист – плосък. Загрижен за проблемите на майката веднага започна да се обърне внимание на върха на минувачите и аз забелязах, че много често, например, майка и печат на детето в същите износени обувки.

От резултатите от наблюденията и това беше среща с Попитайте специалист. Дете Нейният на рецепцията бяха поръчани да направя гимнастика за масаж на краката в движение – журналист получи отличен материал, причинявайки читателя добър отговор – за наследствеността, за опасностите, които крие за евтини обувки и лоши, за липсата на внимание към родителите на ортопедични проблеми на децата.

Момиче semiklassnitsy постоянно спореше с майка си за това къде да се вземат мляко: на пазара или в магазин. Зададен минувачите: оказа се, че проблемът не техните семейства, както и общия брой. Мисъл, пише и във вестникарска статия за това как, къде и какво да купуват млечни продукти, жителите на града. Оказа се, възрастните хора предпочитат да вземат млякото на пазара – той е там „истински“ и евтино. Се вземат в магазините на средна възраст хора, които ценят повече от пари, и удобство, мляко и производни – лесно опаковка, опаковане …

Съвсем наскоро, във вестниците беше ужасна публикуването вал на „Официален материали“ – е наредено да публикува материали (Информация и минути), конкурси за правото на общинските договори. Newsboys плаче и читатели в гласа на тези публикации във всяка стая, заети в продължение на няколко групи! В същото време, същите тези материали се съхраняват по такъв мина на информация за нуждите на болници и училища, детски градини и училища, състоянието им, техните стремежи! Мислещи хора са се научили, има великолепни факти. Но всичко остана на ниво – „а“ – навсякъде в цеховите списание „Журналист“, аз не са се срещали дори намек за такива подходи …

Основното нещо, което трябва да присъстват в журналистически материал – фактите. Като цяло, читателите на този вестник и чака за фактите, становището на журналиста е от слаб интерес. И ако гледката – като компетентен и надежден човек, че от този човек и трябва да получат журналист.

Много може да се каже и за метода на журналистическа дейност – събиране на информация и обработка, анализ, шкафове, файлови и различни жанрове на вестникарски материали, техния състав и редактиране техники … Но това е – твърде масивна обем, така че се опитайте да го вземете тук. Интерес на по-лесно да търсите, или печатни или електронни книги.

Нека просто кажем, че познаването на техниката значително улеснява работата на журналиста, може да се шофира в обхвата на необходимото количество и качество, за да се запази състава на материала, не се даде изчезвам от темата. Освен това, познаването на техниката спестява енергия и осигурява образуването на „резерва“ (не в същия член „, написана“ на края, най-добрата част на фактите и доводите, заделени за развитието на теми и в бъдеще).

Говорейки за техническите условия на производство на вестника и по своя дизайн, това няма смисъл – много конкретна тема. Но ако е необходимо, аз съм готов да говори за него.

No Comments so far.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.