Кога се появи шрифта Times New Roman?Октомври 3, 1932 г., преди 75 години, хората в Лондон за първи път видяха любимия си вестник «Таймс» в нова прикритие. Влагане е останала по същество същото, но на шрифта се е променило. Той е кръстен на Times New Roman, за пореден път да подчертая, че той е собственост на този вестник. Късно, с появата на компютрите, е точно този тип е най-честата. Аз няма да лицемеря, всички материали за „училищния живот“, аз просто пълнени 12 малък като този шрифт.

Малко хора знаят, че развитието на нов шрифт на английски печатар и историк Стенли Morison шрифта (че той, заедно с графика Б. Lardentom счита, че баща) не по-малко от три години. Собствениците на вестниците бяха много недоволни от факта, че тяхното поколение са по петите на своите конкуренти, и реши да се научи на нещо, от това, което читателите са забравяйки за другите издания, определено ще купи «Таймс».

Не всички читатели ще обръщат внимание на такива дреболии, когато погледнем към който се оказва, че всъщност тази „melochovka“ играе във възприемането на изключително важната роля на вестника. Например, днес в Русия в пълен суинг предизборната кампания се разгръща нови вестници и брошури са родени „бързо котки“. И когато техните проблеми са поканени да се хора, те понякога този въпрос, защо е тъжно и смешно. Професионалистите знаят, че на шрифта във всеки вестник е вероятно основният показател за привлекателността на текста. Четивността, наситеност, размер – понякога означава не по-малко съдържание.

До 1929 г., когато той е поканен да Morison „Таймс“ шефовете да осъзнаят, че съществуващите множества са компактни или не, или са в лоша форма, или трудно да се прочете в боулинг девет точки. Грубо казано, ние трябваше да стисне във вестника ивица, колкото е възможно bukovok, но това не се възприема като „масов гроб“ е гъсто опаковани в гърба на гърба на цаца в калай.

Строго погледнато, Морисън не може особено „преследване“, особено след средата на 20-те години се появява и придобива популярност йонийски шрифт, предназначена специално за вестник колекция. Той е четима за човека. Но Стенли е в състояние да убеди шефа си, че тези писма са отпечатани таблоидите „за хората.“ Шрифтът е консервативен вестник „Таймс“, който се чете от министри и държавници на Англия, трябва да изглежда по-различно.

Горкият стар Морисън в онези времена и не може да се предположи, че след 62 родното място на „слонове, чаени листа и камба“ ще бъдат обявени от Съединените щати. „Внезапна изрод“, която ще се рови в най-прашните архиви и да направи едно сензационно откритие, че Стенли е на най-често крадец, „кражба на шрифтове“ на Старлинг Бърджис, едно американски строител на състезателни яхти, поетът, въздух и avtokonstruktora. И от същата тази 1994 Бърджис винаги е написано в „Сътрудничество“ на Морисън. За щастие, на английски печатар преди „развенчавания“ не е живял, е починал преди 40 години, 11 октомври, 1967 г. в Лондон.

Въпреки това, ако изобретението не е повече от една версия, тя е като супа без сол. Добър вкус! Поради това, в историята на Times New Roman, има най-малко три версии. Първо – Морисън е дал Lardentu (художник „Таймс“), серия от свои скици с молив на новата азбука на шрифта. Второ – той дава устни инструкции да се използва като модел на Plantin, привлече серифи. И накрая, третата – в сърцето на Lardenta да фотокопие на някои страници от книгата на фламандския принтер Кристоф Plantin на XVI век, може би въвели в получер Робърт Granzhona. Въз основа на този източник, Lardent шрифта прототип, а по-късно значително ревизирани под ръководството на Morison.

Човек не трябва да забравяме за разработчиците, които са претърпели Times New Roman кирилица. Първият професионален шрифт като Times, разработени в Русия, е шрифт да е Times дизайнери Генадий Баришников, Ема Zakharova, и т.н.). Тя е проектирана в 4 шрифт за photocomposition в края на 70-те години в Министерството на набор шрифтове, All-съюз Научен институт за изследване на печат техника (сега АД „Polygraphmash“). През 1990 г. библиотеката на цифровите шрифтове, ParaType параграф компания разработи специален слушалки (дизайнер Владимир Yefimov, Александър Tarbeyev), който е продуциран в продължение на три години под името TimesET. Днес, обаче, шрифтове, „затворен“ по „Таймс“, публикувано преди няколко, и аз не си постави за цел да отидат в техническите подробности.

Основното нещо е, че преди 75 години, читателите на вестник «Таймс», се събудих в друга ера. Epoch Times New Roman …


the attachments to this page:


timesnewroman

No Comments so far.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.