11-годишно момче стигна от Манчестър до Рим без билет и паспортБеше по-лесно от това да си напиша домашното, обяснява 11-годишният Лиам Коркоран, който успя да се промъкне на борда на самолет до Рим без билет и паспорт.

Ученикът се изплъзнал на майка си в квартал на Манчестър, хванал автобус до летището, което се намирало на 3 мили, и часове по-късно кацнал в Италия, без никой от служителите на летището в английския град или служителите на самолетната компания да се поинтересуват какво прави.

Лиам разказва историята на приключението си пред британския таблоид “Сън“.

“Не носех никакви документи със себе си и никой не ме попита нищо“, обяснява той.

Момчето искало да отиде до тоалетна и докато я търсело, се озовало на борда на самолета.

“Влязох вътре и затворих вратата. След малко усетих, че излитаме и бум! Оказах се в Рим“, разказва пътешественикът.

Останалите пасажери разбрали, че Лиам е избягал от вкъщи някъде над Франция, когато започнал да разказва на пътниците за приключението си.

Те алармирали пилотите, но вече било много късно самолетът да се върне и затова продължил за Рим. Лиам прекарал повече от два часа на летището в италианската столица в компанията на полицаи и служители на авиокомпанията, преди да го качат на самолет за Манчестър.

Майка му Мари, на 29 години, прекарала най-ужасяващите няколко часа в живота си. “Главата ми не може да го побере. Как е успял да стигне до Италия, без никой да го попита какво прави?“, обяснява госпожа  Коркоран.

Бащата на Лиам, 34-годишният Аарън Форт, пък разказва, че не може да си представи, че само дете на летище не предизвиква никакви въпроси у служителите. По негови думи момчето никога не се e качвало на самолет и дори не притежава паспорт.

Лиам споделил с баща си, че за първи път усетил, че е в беда, когато разбрал, че самолетът излита. Той излязъл от тоалетната и стюардесата му казала бързо да сяда и да си слага колана. Той изпълнил заръката й.

Когато пасажерите разбрали какво се случва, те информирали екипажа, който се свързал с колегите си на земята. Лаим бил посрещнат от полицаи на летището, които го пазели, докато не излетял към дома си.

Днес.бг

No Comments so far.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.