На лов за външни врати Борман

В качеството си на основна преграда срещу външния свят и всички с него свързани неблагоприятни въздействия – и човешки, и климатични – външните врати са нещо повече от екстериорен елемент, който да довърши оформлението на дадена сграда.

Имайки предвид това, трябва да сте наясно, че когато става въпрос за избор на такива врати, вниманието следва да е особено изострено по време на пазаруване. И ако вие също сте тръгнали на лов за външни врати, то ние сме решени да ви помогнем с това начинание.

Нека ви дадем няколко основни разяснения с тях, а наред с това, и да споделим собствените си възгледи за основните фактори, които правят дадени външни врати качествени и добри инвестиции.

Започваме с уточнението, че пазарът днес е достатъчно богат на различни по вид (според различни критерии) външни врати. Като доказателство за това, можем да ви дадем за пример дейността на новооткритата, но вече добре утвърдена компания, занимаваща се с дистрибуция на врати Борман.

В сравнение с различните фирми за врати в София, Борман предоставя богат избор не само от традиционни врати, но и от всякакви по своята функционалност външни врати.

Да се върнем обаче на основното – какви може да са тези видове външни врати. Класическите, например, най-често са обикновени врати, които се различават от интериорните предимно и най-често по размера и материала за изработка.

Тъй като външните дразнения са повече от тези у дома, стандартните външни врати са метални. С това обаче съвсем не се изчерпват видовете. Особено важно е да споменем блиндираните врати като подвид на външните врати. Те са доста често разпространени напоследък и това съвсем не е странно. Истината за тях е, че те са много по-надеждни, практични и способни да осигурят пълна защита както срещу крадци, така и срещу неприятни атмосферни условия – бури, вятър, снеговалежи, дъжд, студ, влага и много други.

В момента, споменатата от нас фирма Борман, също, предлага богат избор от блиндирани врати. Повечето от тях са с доказано оригинален произход от Турция. Между другото, нашата съседка Турция е сред лидерите в областта на производството на блиндирани врати, така че можете да бъдете сигурни, че като сътрудник на всепризнати турски заводи, Борман ви осигурява наистина най-доброто. В допълнение, вие закупувайки именно от тук блиндирани врати, вие ще получите и специална клиентска гаранция за дълготрайност и издържливост на вече споменатите атмосферни условия, удари при взлом и така нататък.

Наред с това, от Борман предлагат към вашата поръчка да бъде включена и доставка, а по желание и монтаж. Тук е мястото да кажем, че ако поставянето на обикновени интериорни врати изисква доста добра прецизност и внимание, то това на блиндираните врати (а също така и на пожароустойчивите) е необходим набор от специални умения и специфично оборудване. Така че не забравяйте – дори след като успеете да си изберете външни врати, стремете се да си осигурите монтаж от същото място, от което сте ги купили.

Това е максимално най-сигурният начин поставянето им да мине гладко и безпроблемно. Освен това, при покупка на блиндирани врати, а дори и на всякакви други външни врати, трябва да следите дали продавачът ви дава целия комплект от необходимите крепежни материали и допълнителни елементи като панти и така нататък. В Борман това, разбира се, е постоянна практика, но вие задължително трябва следите за това, ако пазарувате от другаде.

По-горе споменахме пожароустойчивите врати. Те, между другото, макар и малко по-скъпи като цена, са максимално най-добрият вариант при избор на външни врати. Освен че подобни модели задържат огъня близо 1-2 часа (поне при пожароустойчивите врати на Борман е така), самите те са изработени от такъв солиден и надежден вариант, който ще изпълнява повечето функции на обикновените блиндирани врати.

В пакета от тези функции, освен предпазване от лошите климатични условия, чието влиза и звукоизолацията.

Неслучайно, големите производствени цехове се спират на пожароустойчиви врати. Първо, защитата от евентуален пожар на заводи си е от особена значимост. И второ, но не по важност, шумоизолацията им гарантира липса на каквито и да е противоречия със законоустановените в страната норми за екологично и правомерно производство.

От Борман ви предлагат богата колекция от пожароустойчиви врати. Всички са придружени със специален сертификат за тяхната особена функция, който сертификат, между другото, е издаден от международната организация по утвърждаване стандартите за устойчивост на огън (със седалище Норвегия).

Вратите с пожароустойчива основа на Борман са внос от полска фирма, която от години наред се възприема за лидер в областта в цяла Източна Европа. Както за повечето продукти, и за пожароустойчивите врати се предлага доставка и монтаж. Те са включват отделно в цената, но пък парите си заслужават. Ако някога сте виждали на живо една пожароустойчива врата – с масивните й размери и нечовешкото тегло – ще се съгласите, че поставянето й, категорично изисква много усилия, умения, а повече от няколко чифта здрави ръце.

Завършваме с дизайна на външните врати. От гледна точка орнаменти, декорация и цветове, те са прекалено много, за да бъдат изброени. Така например, Борман предлага над 200 вида външни врати и малко по-малко блиндирани и пожароустойчиви врати. Разглеждайки каталога на фирмата, между другото, ще видите какво изобилие от нюанси и концепции в дизайна можете да съществува. Всичко това трябва да ви говори само едно – когато тръгнете на лов за външни врати, не очаквайте той да приключи бързо, ако сте решени да закупите нещо наистина качествено и подходящо за вашите лични нужди и предпочитания.


the attachments to this post:


SL-205-Старлайф-цвят-Танганика-входна-врата


Park-Door-SL-102-Африка


Turski-vhodni-vrati-starcelikkapi_Page_07


Turski-vhodni-vrati-starcelikkapi_Page_37


Comments are closed.